Usenet download programma

Een newsreader is een programma waarmee je kan downloaden uit nieuwsgroepen. Er zijn verschillende newsreaders, sommige zijn betaald maar de beste zijn gewoon gratis. Wat is het beste download programma voor nieuwsgroepen? Laten we de beste newsreaders eens vergelijken.

De beste newsreaders

Hieronder een overzicht van de beste newsreaders en andere usenet zoek- en download applicaties.

SABnzbd
SABnzbd newsreaderAls je geen programma wilt installeren, is SABnzbd het beste programma om mee te downloaden uit nieuwsgroepen. SABnzbd werkt op alle OS’en, van Windows, MAC tot Linux distributies. Als er geen standaard installatie pakket voor je OS is, kan SABnzbd ook installeren middels python. SABnzbd werkt vanuit je browser, Internet Explorer, Firefox, Safari, Google Chrome, etc. Het programma is makkelijk in te stellen en heeft toch veel extra opties,  en addon’s waardoor het een zeer uitgebreid download programma is. SABnzbd heeft ook een uitstekend support forum.

Grabit
Grabit is een programma voor Windows. Het kost niets en is te downloaden van deze website.
Het is een simpele maar handige newsreader die gewoon doet wat een newsreader moet doen, downloaden. Grabit is alleen uitgebracht voor Windows maar als je het download programma installeert in WINE werkt het ook op Linux besturingssystemen.

Spotnet downloaden

spotnetSpotnet is het meest gebruikte download programma in Nederland. Mensen vinden Spotnet erg prettig werken omdat Spotnet alleen geïnstalleerd hoeft te worden. Na de installatie kan je met Spotnet zoeken en downloaden. Met Grabit is het ook mogelijk om te zoeken maar dat werkt lang niet zo goed als met Spotnet.

De eerste keer moet je behoorlijk lang wachten voordat Spotnet bruikbaar is. Als het programma eenmaal is geïnstalleerd, kan je er alles mee, je hebt nzbserver.com niet meer nodig want je kan zoeken met Spotnet. Spotnet is geen newsreader, het is een usenet programma waarmee je veel meer kan. Spotnet handelt alles voor je af. Veel downloaders die meer inzicht en controle willen, gebruiken Spotnet daarom niet maar een newsreader in combinatie met nzbserver.

Newsleecher
NZBget nieuwsgroepen downloadenNewsleecher is een erg bekende newsreader maar het geld niet echt waard.
Na 2 weken moet je betalen. Je kan net zo goed aan de slag gaan met SABnzbd, Grabit of Spotnet, dan wordt je na 2 weken niet verzocht om te betalen.

NZBget
NZBget wordt nog niet zoveel gebruikt maar is een uitstekende newsreader, met veel mogelijkheden.
Je kan NZBget gebruiken op alle OS’en, van Windows tot FreeBSD, NZBget werkt namelijk in de browser.

Welke newsreader neem jij?
Wat vind je een prettige newsreader? Als je makkelijk bent, kies voor Spotnet. Niets mis mee, zoeken, downloaden, lekker simpel houden. Je kan ook kiezen voor een combo tussen een echte newsreader, zoals Grabit, NZBget of SABnzbd en bijvoorbeeld de website van nzbserver.com om te zoeken.

Als je het ons vraagt, kies dan voor SABnzbd!
SABnzbd is open source software, geschikt voor alle OS’en, heeft alle mogelijk functies, veel extra addon’s, zoals ondersteuning voor Sickbeard en de support is ronduit uitstekend.